Jak sundat ochranné sklo z displeje?

Nalepení ochranného skla na displej telefonu není složité. Velká část výrobců do balení přidává i praktický hadřík pro očištění displeje a případně i tekutinu, která po nastříkání na displej usnadňuje přesné umístění skleněné ochrany. Jak ho však sundat? S tím Vám poradí dnešní článek.

Sundání tvrzeného skla je snazší v případě, že se sklo po svém obvodu mírně odlepuje. Stačí vzít dřevěné párátko (či podobný předmět) a jeho tupým koncem opatrně nadzvednout odlepující se hranu skla. Pak je již možné prstem sklo pomalu nadzvedávat tak, aby neprasklo a nepoškodili jste displej. Dopřejte celému úkonu dostatek času, klidně celou minutu, vyplatí se to.

Sundání ochranného skla na mobilu - smartum.cz
Zdroj: https://unsplash.com/photos/person-holding-black-samsung-android-smartphone-8jF9I8cIRfg 

V případě, že sklo je stále celé přilepeno k displeji, je jeho sundání těžší, ale i tak proveditelné. Nejprve je třeba najíst místo (roh), kde s odlepováním začít. Většina dnes prodávaných telefonů a tabletů má po obvodu alespoň mírně zaoblený displej, stačí tedy např. nehtem sklo odlepit a pomalu sundávat.

Po odstranění skla může na displeji zůstat zbytek lepidla. Nic hrozného to není, pokud budete telefon používat alespoň několik dní bez nalepeného skla, tak lepidlo samo zmizí. Před nalepením nového skla se tedy vždy ujistěte, že je displej zbaven všech nečistot (nejen lepidla, ale i prachu).

Máte otázky k ochranným sklům? Stačí, když nám napíšete e-mail, s výběrem vám rádi pomůžete.